TV serija Vojislava Nanovića objedinila je nekoliko dela Bore Stankovića, kao i likove: Hadži Trifuna, Sofku, Mitketa, Koštanu... Radi se o porodičnoj sagi u razdoblju od pedeset godina 19. veka koju čine likovi i motivi starog Vranja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Bjela je istakao da će serija biti veoma zanimljiva.

- Bora Stanković je sočan pisac, a njegova dela su sklopljena u seriju. Meni je žao što smo tako malo ekranizovali naše velike pisce. I način na koji su reditelji uspeli da pristupe, moderno, kao vestern, to mi je zanimljivo. Ja sam čitao scenario i mislim da će to biti nešto što će nositi veliku literaturu. Biće puno obrta, krvi, znoja i seksa - rekao je Bjelogrlić tokom otvaranja izložbe kostima iz ove serije.

Foto: Profimedia

Na pitanje da li ćemo njega viđati u tim scenama, rekao je:

- Ja te scene ne snimam. -

Bjelogrlić je istakao i da nam je potrebno više takvih serija koje se osvrću na našu prošlost.

- Mi smo narod koji ima slavnu prošlost, imamo dobru literaturu koja se osvrtala na nju. Imamo o čemu da pravimo serije i filmove i treba to da radimo.

Foto: ATA images

 

Podsetimo, serija "Nečista krv" počeće pričom o životu hadži-Trifuna, bogatog i uticajnog trgovca u Vranju, koje se i dalje nalazi na granici sa tek oslobođenom Srbijom, a nastaviti sudbinom čuvene Sofke, verovatno najpoznatije heroine Bore Stankovića.

(Glossy)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".