Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje, a na društvenim mrežama se pojavio snimak sa sigurnosnih kamera sa kuće u blizini mesta gde je devojčica nestala.

Kako su "Novosti" već ranije pisale, na snimku se vidi automobil koji prolazi i policija na snimcima nije uočila ništa što bi pomoglo u istrazi nestanka male Danke.

Ekipa "Večernjih novosti" nalazi se na licu mesta u Banjskom polju, nadomak Bora, u kojem se trenutno nalazi i žandarmerija.

Kako saznajemo u nezvaničnoj izjavi pripadnice policije, u krugu od 8 kilometara je čitav teren prečešljan.

- Od kada je počela potraga, prečešljan je gotovo svaki milimetar u krugu od 8 kilometara i ništa. Moraće da se proširi krug u kom se traga za devojčicom. Zbog lakšeg operativnog rada na terenu, žandarmerija je sinoć izdala naređenje i da se svi sklone. Da bi moglo da se krene uopšte sa češljanjem terena, a zato je i blokiran prilaz do same kuće i tog prostora u prečniku od 8 kilometara. Odavde pa nadalje ne može niko da priže - rekla je za "Večernje novosti"Kako je za Novosti rekla pripadnica policije, u krugu od 8 kilometara je "prečešljan svaki kilometar".

Mala Danka poslednji put je viđena isred svoje kuće.

Banjsko polje je trenutno pusto, uzevši u obzir da su nadležni organi apelovali meštanima da ne ometaju potragu za devojčicom.

Pored loših vremenskih uslova, potragu otežava i činjenica da je tamošnji teren nepristupačanm, pun rastinja i drveća, a krug potrage je proširen na 10 kilometara.

Inače, proširena je potraga za malom Dankom dalje ka naseljenom delu Banjskog polja.

BONUS VIDEO: