Ona je ispričala roditeljima šta joj se dogodilo, nakon čega je čitav slučaj prijavljen policiji.

Roditelji, čija deca idu u vrtić pri ovoj ustanovi, sa nevericom su dočekali ovu vest.

Oni čiji su mališani u grupi kod uhapšenog vaspitača, zatražili su hitan susret sa direktorkom ustanove, ali juče, vidno uznemireni, nisu želeli da komentarišu o čemu se govorilo na sastanku. Ništa manje zabrinuti nisu ni roditelji dece iz drugih grupa, jer se, kako saznajemo, sumnja da su se slične situacije ponavljale više puta ove godine.

- Znamo tog vaspitača, viđamo ga stalno - kaže jedan od roditelja, Milan Krstev.

- Nije prijatno kad se ovakve stvari dešavaju tamo gde naša deca treba da budu sigurna i bezbedna.

Direktorka DKC Niš, Sandra Petković kaže da je njihov kolega dugogodišnji radnik Ustanove pred penzijom, i da niko od osoblja nije primetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju što bi ukazivalo na to da su deca na bilo koji način ugrožena.

NIŠTA NISAM PRIMETIO

- Radio sam sa njim skoro dve godine. Zajedno smo bili raspoređeni u istoj igraonici i nisam primetio da radi ništa neprimereno. To su mala deca, od tri do pet godina. Kada god bi neko dete plakalo, on je bio vrlo prisan i prijatan sa njima, ali nikada nisam primetio da je uradio nešto neprimereno. Deca ga vole - tvrdi Marko Dinić, vaspitač DKC.

- Taj čovek radi kod nas 36 godina, do penzije mu je ostalo deset meseci. Radno mesto mu je u našoj ustanovi, u parku Čair, poslednjih godina bio je angažovan u kreativnim radionicama. To je rad sa decom kroz različite aktivnosti. U tom segmentu našeg rada imamo dosta saradnika, jer se mi ne bavimo čuvanjem dece već razvijanjem njihovih interesovanja. On je deci držao likovno obrazovanje, učio ih je crtanju, a osim toga radio je kao saradnik na prijemu mališana. Nikada nijednu prijavu niti žalbu na njega nismo dobili - kaže Petković.

Kako saznajemo, istražni organi uveliko rade na rasvetljavanju ovog dela, angažovani su i psihijatri i psiholozi, s obzirom na to je optužbe iznelo petogodišnje dete, te da za sada, nema drugih dokaza koji bi teretili vaspitača.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".