Na groblju se okupio veliki broj rođaka, prijatelja, partijskih kolega i saradnika.

Brojni članovi SPS-a došli da se oproste od svog počasnog predsednika i istaknutog člana partije.

Foto: Z. Jovanović

 

Tu je predsednik SPS-a Ivica Dačić, zatim Branko Ružić, Dušan Bajatović, Aleksandar Antić, i drugi.

Foto: Đ.V.

 

Nisu samo socijalisti došli da odaju počast preminulom.

Na Novom groblju našao se i bivši predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, bivši predsednik Republike Srbije Boris Tadić, kao i drugi predsednik Savezne Republike Jugoslavije, Zoran Lilić.

Foto: Đ.V.

 

Među političarima koji su došli da isprate Mrkonjića našli su se i bivši ministar Rasim LJajić, sin Vojislava Šešelja, narodni poslanik Aleksandar Šešelj, lider LDP-a Čedomir Jovanović, i drugi.

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu. Diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Foto: Z. Jovanović

 

Rukovodio je obnovom Srbije ispred Vlade Srbije nakon NATO bombardovanja 1999. godine. Godine 2007. dolazi na mesto potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije, a nakon što je tadašnji predsednik Skupštine Tomislav Nikolić podneo ostavku, Mrkonjić preuzima predsedavanje sednicama Skupštine. Pred Mrkonjićem je druga vlada Vojislava Koštunice položila zakletvu.

Na izborima 2008. godine bio je kandidat SPS-a za predsedničke izbore, međutim bez velikog uspeha. Formiranjem koalicije DS-SPS 2008. godine, u vladi Mirka Cvetkovića je izabran za ministra infrastrukture.

Drugi ministarski mandat je dobio u vladi Ivice Dačića kada je postao ministar saobraćaja, a zamenio ga je stranački kolega nakon godinu dana.

Bio je počasni predsednik SPS-a i počasni doktor nauka Univerziteta Megatrend.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".