Teniserka Arina Sabalenka na terenima je postigla neverovatne uspehe i upisala se u istoriju belog sporta, ali njen privatni život obeležen je velikim tragedijama.

Svetski mediji preneli su da je njen partner Konstantin Koltsov, bivši beloruski profesionalni hokejaš, preminuo u 42. godini, saopštio je ruski klub Salavat Julajev u utorak.

 

 

 

Kolcov je igrao za reprezentaciju Belorusije na Olimpijskim igrama 2002. i 2010. i proveo je deo tri sezone u Pitsburg Pingvinsima od 2002. i 2006. godine.

- Sa dubokom tugom vas obaveštavamo da je trener Salavat Julajeva Konstantin Kolcov preminuo - navodi se u saopštenju Salavata Julajeva, koji ima sedište u ruskom gradu Ufi.

- Bio je jaka i vesela osoba, voleli su ga i poštovali igrači, kolege, navijači. Konstantin Jevgenijevič se zauvek upisao u istoriju našeg kluba. Neka počiva u miru - navodi se, prenosi Sportal.

Koliko je poznato, oni su zajedno bili od 2021. godine, a teniserka je tek u nekoliko navrata podelila njihove zajedničke trenutke i nije mnogo pričala o svom emotivnom statusu.

 

 

Poznato je da par često putuje zajedno, kao i da Koltsov ima troje dece iz ranije veze – Danijela, Aleksandra i Stefana, a Sabalenku su fanovi jednom prilikom pitali misli li da će im biti dobra maćeha.

- Ne znam... Pretpostavljam da hoću – napisala je na Instagramu i podelila fotografiju dečaka koji je ljubi i napisala da je voli.

Izgubila je oca

U novembru 2019. Sabalenka je izgubila svoju najveću podršku u životu – oca Sergeja. NJen otac je bio bivši beloruski hokejaški golman, a upravo on ju je i upoznao sa tenisom. Kao šestogodišnju devojčicu odveo je na teniski teren da odigraju meč, što se toliko dopalo da je od toga dana počela da ga trenira.

- Pre četiri godine ostala sam bez oca, imali smo san, da pre nego što napunim 25 osvojim nekoliko Grend slemova. Kad je umro, previše sam počela o tome da razmišljam, imam 24 godine i nemam Grend slem. Imam osećaj da sam nametnula sebi pritisak i previše razmišljala o tome. Osećala sam da moram da se izborim sa svim tim.

Foto: Profimedia

 

 

- Nisam odustala zbog mog i očevog sna, on to ne bi dopustio. Sigurno bi mi rekao 'Šališ se? Bićeš snažna,onako kako sam te vaspitao, kao prvakinju'. Onda sam prelomila i rekla da moram dalje - ispričala je Arina nedavno u Netfliksovom dokumentarcu.

Kada je početkom ove godine odbranila Australijan open, opet se setila oca.

- Neću plakati. Hvala svima koji su učinili da turnir bude ovako dobar. Nisam mogla da zamislim da ću podići još jednom ovaj trofej, nemam reči. Moji govori su uglavnom čudni. Nije to moja supermoć. Nikad ne pričam o svojoj porodici, ali sada moram da im zahvalim za sve što su uradili. Možda ne bi trebalo da pričam na engleskom, jer neće razumeti. Moja ste najveća motivacija, mnogo mi nedostajete. Sve što radim, radim zbog vas.

BONUS VIDEO: