Glumica nije jedini umetnik u svojoj porodici, jer ima uspešnu, jednako lepu i talentovanu i četiri godine stariju sestru Anu. Ona je čuvena rediteljka, supruga scenariste Vuka Ršumovićam snaha čuvenog dečjeg pisca LJubivoja Ršumovića i majka dvoje dece.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

 

- Studio glume kod Žike Prokića u "Kolarčevom univerzitetu" tokom srednje škole bila je najznačajnija prekretnica u mom životu. Taj dramski studio me je preobratio i definisao kao osobu. Odjednom sam znala šta želim. Želela sam pozorište, ne nužno glumu. Jednostavno nisam volela da budem na sceni, nije mi bilo prijatno. Međutim, i mnogi poznati glumci osećaju isto, ali svaki put iznova prevazilaze taj osećaj kad izađu na scenu. Ja sam želela nešto skrivenije, a jednako uzbudljivo i intenzivno. Malo-pomalo, otkrila sam da mi to omogućava bavljenje režijom - ispričala je za "Gloriju" rediteljka, sestra popularne mlade glumice Borke Tomović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

 

Ana je radila komade velikih pisaca i svojim predstavama hrabro otvorila neka od najbolnijih pitanja ljudske duše: "Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtovu "Majku Hrabrost i njenu decu", stvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva... Osim velike strasti prema pozoršnoj umetnosti, Anu pokreće, pre svega, porodica:

- Pokreće me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".