Mešenje slavskog kolača jedan je radostan i značajan događaj u kući, a ovo je savršen recept koji može napraviti svaka domaćica.

Foto: Z. Jovanović

 

Potrebno je:

600 gr brašna za kolač

400 ml mlake vode
30 gr svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašičica soli

Priprema:


Paketić svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. Kada nadođe, zamesiti testo sa 600gr brašna, malo vode, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste.

Foto: N. Živanović

 

Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kada naraste ukrašavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Peći na 200 stepeni oko 45 min.

(domaćirecepti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".