Glumac je rođen u umetničkoj porodici, od oca Bore Todorovića, takođe proslavljenog glumca i majke Snežane Matić. Sa očeve strane ima dve polusestre: Taru i Danu koja je takođe glumica. Srđanova tetka po ocu je čuvena srpska glumica Mira Stupica.

Foto: R. Adetić

 

Tokom srednje škole, Žikina prva ljubav bila je muzika. Svirao je bubnjeve u bendovima "Ekatarina Velika" i "Disciplina Kičme". Svirao je i u grupi "Bezobrazno zeleno".

Po završetku srednje škole otišao je u vojsku. Iako nije planirao da studira glumu, polagao je prijemni ispit na "Fakultetu dramskih umetnosti". Na iznenađenje mnogih upisao ga je iz prvog puta. Zanimljivo je da je razlog zbog kojeg se odlučio za fakultet taj što mu je studiranje omogućilo sedam dana odsustva iz vojske.

Gajio je veliku ljubav prema filmovima, na prvoj godini studija je shvatio da želi da postane filmski glumac. Bio je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a sa njim su studirali: Vesna Trivalić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, itd. Pošto su svi ostvarili veoma uspešne karijere, njihovu klasu zovu i pamtne kao 12 veličanstvenih.

Foto: Tanjug

 

Srđan Todorović 1998. godine na Adi Bojani upoznaje studentkinju "Filološkog fakulteta" Anu Jovićević koja je poreklom sa Cetinja. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a glumac je od samog početka bio siguran da je pronašao ženu svog života. 2004. godine su se venčali u njenoj porodičnoj kući na Cetinju. Ovo je bila zaista ljubav na prvi pogled.

Par je imao problema sa dobijanjem potomstva, pa su se dvanaest godina borili. Konačno 1. maja 2014. godine rođen je njihov sin Dejan. Glumac je izjavio da mu je očinstvo promenilo život za 180 stepeni i da je prestao da izlazi.

U julu 2014. godine Srđan doživljava veliku tragediju - njegov otac, glumac Bora Todorović, je preminuo. Tri godine kasnije, njegov život srušen je iz temelja - supruga i sin su išli kod lekara jer je on bio prehlađen. Kada su se vratili, legao je da spava. Dva sata kasnije, Ana je primetila da su dečaku usta plava i pokušala je da ga probudi. Pozvali su Hitnu pomoć, ali lekari nisu ništa mogli da učine. Na odbukciji je utvrđeno da je srce prestalo da mu kuca i da je reč o sindromu iznenadne smrti deteta.

 

23. decembra dečak je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Početkom 2018. godine Dejanova urna je položena pored urne njegovog dede Bore Todorovića u Aleji velikana.

Žiki i njegovoj supruži od tada ništa nije isto. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".