Velikan srpskog glumišta Zoran Radmilović, koji je odigrao neke od najmaestralnijih uloga u istoriji domaćeg pozorišne i filmske scene - u predstavama "Kralj Ibi", "Pseće srce", "Radovan Treći", kao i u filmovima "Majstori, majstori", "Šmeker", "Maratonci trče počasni krug", "Šećerna vodica" - bio je jednako šeret u privatnom životu, kao i na sceni. Oni koje su mu bili bliski i koje je najviše voleo – najviše su bili i na "udaru" Zoranovog neobuzdanog humora i dosetljivosti. Harizmatični Zoki, skoro nikada nije propuštao šlagvort za izvođenje neke životne humoristične epizode. NJemu za to nije bila potrebna scena ili kamera, već samo situacija...

Foto: Arhiva Novosti

 

To je slučaj i sa njegovom koleginicom i najboljom prijateljicom – Mirom Banjac, kojoj je priredio, prema njenim rečima, jedan od najvećih blamova u njenom životu.


Naime, Atelje 212 gostovao je u Stokholmu i nakon odigrane predstave Zoran je Miru Banjac izveo u otmeni restoran na večeru. Kada su seli Mira je na stoju ugledala zanimljiv, neobičan i lep karafindl (set posuda za ulje i sirće), koji joj se jako dopao i shvatila je da mora da ga ima, pa je on ubrzo, kada niko nije gledao, završio u njenoj tašni. Zoran je samo posmatrao situaciju i nije reč progovorio.

 

Večera je protekla u lepoj atmosferi i kada je došlo vreme da se krene Zoran je od konobara zatražio račun. Konobar je prišao stolu i počeo naglas da sabira šta su gosti imali i kada je završio i sabrao račun, Zoran se oglasio, pokazujući rukom u pravcu Mirine tašne: "I, molim vas, i ono što gospođa ima u tašni!"

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".