On je u pisanoj izjavi za Tanjug rekao da je Socijalistička partija Srbije izgubila jednog od svojih osnivača, jednog od najvećih ljudskih veličina i izvor nepresušne energije.

Naglasio je da su oni koji su sa njim imali privilegiju da rade izgubili velikog učitelja, i u poslu, i u životu.

''Naročito je bila privilegija imati za prijatelja čoveka kao što je bio naš Mrka. Veliki šmeker, simbol jednog vremena, očinska figura za sve nas mlađe. Ostajemo mu večno dužni da ostvarimo njegove ideje i da gradimo Srbiju najbolje što umemo i bez odmora'', naveo je Antić u izjavi.

Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS i poslanik te stranke u Skupštini Srbije preminuo je danas u 80. godini na na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

''Legenda, velikog srca, satkan od emocije...''

Od Milutina Mrkonjića se oprostio i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić na društvenim mrežama.

 

 

''Legenda,velikog srca,satkan od emocije,grube pojave,najnežnije duše, svetionik i orijentir,patriota,graditelj,socijalista, šmeker,gospodin,ljubitelj sporta,kafane, tvoja psovka je bila lekovita, životna parola je bila edukacija. Naš drugi roditelj. Odlaziš u večnost.'', napisao je Ružić.

''Milutin Mrkonjić Mrka, graditelj...''

Nekadašnjem ministru infrastrukture je reči hvale uputio i sadašnji minstar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

 

 

''Milutin Mrkonjić Mrka, graditelj, najpoznatiji ministar našeg resora, podrška, prijatelj i beogradski boem. Od njega smo svi samo mogli da naučimo što nam je i nesebično pružao. Koga god sam zatekao u ministarstvu koje vodim a da je radio još u periodu Milutina, za njega je imao samo reči pohvale i lepe uspomene na period sa njim, što dovoljno govori. Mrko, hvala ti na svemu. Ostaće dela i ono tvoje poznato - moramo pre roka! Večna ti slava, počivaj u miru.'', napisao je Momirović.