Foto: Jutjub printskrin/Crni Guja/Fajerflaj

Serije

VEČITI DERBI U "CRNOJ SVADBI" Šta se to desilo 1976. godine?

Izvor: Nportal
|
25.11.2021.
|
09:33

NA društvenim mrežama se već nedeljama kreću komentari, utisci i diskusije vezane za popularnu psihološku-triler seriju "Crna Svadba" u kojoj su obrađene različite hronološke i tematske priče koje kako radnja odmiče dobijaju jednu celinu. Interesovanje javnosti dodatno je podgrejala priča o večitom derbiju koja se provlači u seriji.

Serija "Crna svadba" zaokupila je pažnju javnosti, a njen sadržaj predstavlja uverljivo uklopljen miks filmske fikcije i stvarnih događaja. Jedna deo serijala obrađuje i 1976. godinu, i u centru pažnje je ni manje ni više nego večiti fudbalski derbi u Beogradu.

Jedna od prvih "flešbek" scena u seriji, gledaoce vraća u 1976 godinu, prikazuje večiti derbi Crvene zvezde i Partizana koji preko radio Beograda prenosi Mića Đurić (igra ga Filip Đurić), lik koji će biti značajan za dalju radnju serije.

I, dok je ono što će kasnije uslediti u “Crnoj svadbi” čista fikcija, derbi se zaista dogodio baš kao što je u seriji prikazano, a i rezultat je istinit.

Crvena zvezda i Partizan sastali su se 58. put po redu 28. marta 1976. godine u meču koji je po oceni mnogih bio jedan od najboljih “večitih derbija”. Slavila je Crvena zvezda rezultatom 4:1.

Sport je svuda, pa i u "Crnoj svadbi".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

Komentari

Video