Bivši američki predsednik Donald Tramp u petak je dobio počasni crni pojas u tekvondou i time bar titularno stekao najviši nivo u ovoj borilačkoj veštini, iako se nikada profesionalno nije bavio tim sportom.

- Predsednik borilačke organizacije "Kukivon", Li Dong-Sup, je 19. novembra na Floridi dodelio počasni sertifikat bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu. Bivši predsednik Tramp se zahvalio na počasti uz komentar - Čast mi je da sam dobio sertifikat, mislim da je tekvodno veličanstvena borilačka veština za samoobranu. Voleo bih da vidim demonstraciju Kukivon tekvondo tima - stoji na Fejsbuk stranici tekvondo organizacije "Kukivon" uz fotografije sa ceremonije dodele.

 

Iz pomenute tekvondo organizacije su posebno podvukli da dobijanje povelje nema političku pozadinu i da "nije povezano sa drugim političkim pitanjima". Na taj način, Tramp formalno gledano sadaima isti rang u tekvondou kao i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je crni pojas stekao 2013. godine. Iako predsednik Putin nije trenirao tekvondo u vreme dodele crnog pojasa i povelje, njegove borilačke veštine su prikazane više puta. 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".