Foto: M. Labudović, Jutjub printskrin/Ansambl DUKAT

Crno-bela estrada

TELO NIKADA NIJE NAĐENO Naš narodni pevač skočio sa Pančevca

Izvor: Nportal
|
24.11.2021.
|
10:10

DUŠAN Kostić, pevač narodne muzike i autor čuvenog hita "Sačuvaj tajnu ljubavi moja", izvršio je samoubistvo 1996. godine tako što je skočio u Dunav sa Pančevačkog mosta, a telo nikada nije pronađeno.

Bilo je to 13. maja 1996. godine oko 18:50 časova, kako je pisalo u kratkom izveštaju policije. Dušan je viđen kako skače preko ograde pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41.

Foto: Jutjub printskrin/misko53
 

 

Na mestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima. Kao što je opevao u njegovom velikom hitu, tako je i on sa sobom odneo svoju.

Kratak izveštaj nadležnih organa nije mnogo otkrivao."Bilo je to 13. maja 1996. godine oko 18:50 časova", kako je pisalo u kratkom izveštaju policije.

Navodi se da je Dušan Kostić "viđen kako skače preko ograde pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Duško je otišao, nenajavljeno i neočekivano. Prave razloge verovatno niko nikada neće saznati, a njegova supruga Nevenka i ćerke tvrde da mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače - otkrila je Nevenka svojevremeno.

Nekoliko dana nakon tragedije na adresu gospođe Nevenke, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane stiglo je kratko pismo - Mnogo vas volim, oprostite mi.

Foto: Jutjub printskrin/Ansambl DUKAT
 

 

Nije bilo ni potpisa ni pečata na koverti.

Dušan Kostić je rođen u Leskovcu 7. januara 1953. godine.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

Komentari

Video