Foto: N. Skenderija

Društvo

OBDUKCIJA DEČAKA (16): Uzrok smrti zapaljenje mozga i korona

Izvor: Nportal
|
23.11.2021.
|
17:03

DEČAK A.C. iz Kruševca (16), koji je u oktobru umro u kućnoj izolaciji, umro je nakon zapaljenja mozga u "uslovima postojanja kovid infekcije", rečeno je u Višem javnom tužilaštvo u Kruševcu.

- Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu dostavljen je obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u kome je konstantovano da je smrt sada pokojnog A.C. iz Kruševca prirodna i da je nastupila neposredno usled masivnog gnojnog zapaljenja mekih moždanica leve polutine velikog mozga, te posledičnog poremećaja i prestanka disanja i srčanog rada, u uslovima postojanja virusne infekcije organizma izazvane Sars-COV-2 virusom. Obdukcijom na lešu nisu nađeni znaci mehaničkog povređivanja - rekao je za Telegraf javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Podsetimo, dečak (16) je preminuo u kućnoj izolaciji, a kako je ispričala majka preminulog učenika, on je bio testiran i pozitivan na koronu.

U porodici je bio kovid pozitivan i dečakov otac.

U Zavodu za javno zdravlje u Kruševcu su rekli da je dečak bio pozitivan na kovid. Rađen mu je PCR test, i 16, oktobra je dobio pozitivan rezultat.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".

Komentari

Video