Baja Mali Knindža je poznat kao ''pesnik vremena'' tokom ratova 90-ih godina kada je za vrlo kratko vreme dinamični Mirko Pajčin uspeo da se ''probije''.

Sa druge strane Ksenija Pajčin se oprobala u drugoj vrsti muzike, te sa grupom ''Dak'' i hitom ''Dačo, volim te'' uspeva da dostigne neviđenu popularnost među mlađom publikom.

NJen uspon je bio veoma zapažen. Ksenija Pajčin je bila veoma upečatljiva zbog svog izgleda, a 1997. godine izlazi njen prvi album van grupe ''Dak''. Početak njene solo karijere je tada za časopis ''Sabor'' prokomentarisao i Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, inače njen brat od strica.

Foto: Arhiv TV Novosti

 

''Nedavno se na estradi pojavila lepa Ksenija Pajčin, do skoro članica grupe ''Dak''. Vi ste rođaci?

- Bliži smo rod, ali se ne posećujemo redovno. Drago mi je što je uspela, jer lepo izgleda, peva i pametna je osoba. Uspeće kao solo-pevačica! A voleo bih da se sretnemo, jer među mojim pesmama ima ''brdo'' stihova po njenoj ''meri'', baš za densere. Ma, pišem ja pesme za razne muzičke žanrove, samo to niko ne zna.''

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 31. marta 1997. *