Ne idite u krevet dok vam se zaista ne spava

Iako je pridržavanje redovnog vremena za spavanje dobra ideja, uzdržite se od odlaska u krevet dok ne osetite da ste umorni. Ako ne zaspite u roku od 15 do 20 minuta, postajete zabrinuti i nervozni, ističu lekari.

Pustite muziku koja relaksira

Mnoga studija su pokazala da određena muzika utiče na kvalitet sna i rešava nesanicu. Ključ je u tome da se sluša budistička muzika pred spavanje. Melodija i ritam ovih pesama, u našem umu prouzrokuje opuštanje što dovodi do spavanja. 

Foto: Depozitfoto

 

 

Ne gledajte na sat 

Ukoliko gledate svaki sekund u sat i nervirate se što niste još zaspali, povećavate stres i još više budite sebe. Pokušajte da sklonite od sebe sve satove i smirite vaše telo.

Ustanite svakog jutra u isto vreme

Ako ste imali problema da zaspite prethodne noći, možda bi bilo primamljivo da kasnije i ustanete ujutru. Međutim, ulazak u nepravilan raspored može da vas spreči da napredujete.

Tehnika disa

Stavite vrh jezika iza gornjih prednjih zuba, potpuno izdahnite na usta. Zatvorite usta i udahnite kroz nos dok u sebi brojite do četiri. Zatim zadržite dah i brojite u sebi do sedam. Otvorite usta, potpuno i glasno izdahnite dok brojite do osam. Ponovite ovo bar tri četiri puta. Ova tehnika opušta i garantuje brz san. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".