Oglasio se otac Ane Benevides koja je umrla prethodnog petka u Brazilu pred koncert pevačice Tejlor Svift. Pisalo se najpre da se tragedija desila u toku nastupa, ali je muzička zvezda kasnije izjavila da se sve odigralo pre nego što je ona stala na binu.

Foto: Profimedia

 

“Izgubio sam ćerku jedinicu, srećnu i inteligentnu devojčicu. Trebalo je da diplomira psihologiju idušeg aprila, štedela je novac za to. Nemam reči da izrazim svoju bol. Otišla je od kuće da ostvari svoj san i umrla je", rekao je otac devojke koja je umrla pred nastup Tejlor Svift, za brazilske novine Folha de S. Paulo (preko Hindustan Timesa).

Zahteva da se istraže okolnosti pod kojima je preminula: “Želim da se utvrdi da li je zaista bilo zabranjeno da se donese vodu, je li bilo nemara u pružanju pomoći".

Bilo je navoda da je Tejlor Svift rekla obezbeđenju da daje vodu publici na ulazu u stadion gde je održan koncert, a pojavio se snimak koji prikazuje kako pevačica baca flaše sa vodom fanovima. Ona je više puta prekidala nastup i tražila vodu za okupljene obožavaoce.

Kako piše, Folha de S.Pauo Ana Benevides se onesvestila, reanimacija je sprovedena na stadionu i trajala je 40 minuta, ona je na putu do bolnice doživela drugi srčani zastoj. Umrla je ubrzo nakon što je hospitalizovana, piše Page six. U Riju de Žaneiru je tog dana bilo 38 stepeni, ali je subjektivan osećaj bio kao da je živa u termometru bila iznad ove brojke.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".