Postoji niz brzih i jednostavnih načina na koje to možete da proverite. Fejsbuk nikad nije slao obaveštenja o blokiranju, što znači da ćete morati sami da se potrudite ako gajite određene sumnje.

Ako ste blokirani, taj profil se više neće pojavljivati u rezultatima pretraživanja. Međutim, uvek su mogući izuzeci, pa postoje i drugi načini istrage.

Foto: Profimedia

 

Potražite profil za koji sumnjate da vas je njegov vlasnik blokirao na spisku svojih prijatelja, a ako ga tamo nema, verovatno vas je ukloni.

Lov na Guglu

Ako i dalje niste sigurni, postoji i treći način za proveru koji uključuje "lov" na Guglu. Iako ne možete da vidite profil osobe koja vas je blokirala u rezultatima pretraživanja na Fejsbuku, njihov profil će i dalje biti tamo ako ga guglate.

Foto: Tanjug

 

Guglajte "Facebook (ime osobe)" i proverite postoji li i dalje taj profil. Ako ga vidite, kliknite na njega. Ako vam izleti poruka o grešci ili nedostupnosti sadržaja, imamo loše vesti za vas.

Pomoć prijatelja

Postoji još jedan način na koji možete proverite jeste li blokirani, ali za njega će vam biti potrebna pomoć. Pitajte prijatelja da proveri da li je profil određene osobe još aktivan. Ako vam je to neprijatno, uvek možete napraviti novi profil i uveriti se sami.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".