U periodu nakon njenog iznenadnog odlaska koji je šokirao svet, u javnost su isplivavale malo poznate činjenice o njenom životu, kao i o svim nedaćama koje su je pratile od malih nogu, zbog čega je sebe nazivala “hodajućom nesrećom”.

Irska zvezda preminula je u 47. godini, a pre smrti nekoliko puta je javno govorila o tome da je patila od anoreksije, bipolarnog poremećaja, depresije i manijakalne paranoje, nakon što je bila s*ksualno zlostavljana kao dete.

 

 

- Imala sam anoreksiju, depresiju, pa potom nervni slom. Znala sam zašto mrzim sebe. Znala sam zašto se gadim sebi i zašto želim da nestanem - kazala je svojevremeno u jednom intervjuu.

Pet godina pre smrti, Dolores je napravila incident koji šokirao, ali i poprilično zabrinuo njene fanove. Naime, tokom leta iz NJujorka u Šenon, Dolores je odbila molbu stjuardese da 20 minuta pre sletanja sedne na svoje mesto. Pevačica ju je tom prilikom nagazila i polomila kosti na stopalu, zbog čega je stjuardesa bila smeštena u bolnicu.

Međutim, ni to nije bilo sve - kada je po sletanju uhapšena, policajca koji ju je hapsio udarila je u glavu, a potom i pljunula.

Posle ovog događaja njena majka Ajlin O’Riordan otkrila je da se Dolores razvela od svog supruga Dana Bartona, s kojim je 20 godina bila u braku, zbog čega je potražila pomoć psihijatra.

- Ona trenutno prolazi kroz mučan razvod. To je teško za sve - kazala je tada Ajlin.

 

 

Nakon incidentata Dolores se nakratkopovukla sa muzičke scene, a nakon što je osetila poboljšanje, rešila je da progovori o detaljima iz svog života i psihičkim poremećajima sa kojima se suočavala.

– Kada vam postane muke od očiju javnosti, to nije lepo. Dijagnostikovana mi je klinička depresija, a gubljenje kilograma je išlo zajedno sa njom. Morala sam da se povučem i da neko vreme budem što dalje od očiju javnosti. Srećna sam što je gotovo i želim da zahvalim doktorima koji su mi pomogli da povratim svoje mentalno zdravlje. Osećam se veoma dobro, pozitivno gledam na godinu koja dolazi. Imam nekoliko albuma koji izlaze i vraćam se poslu - samouvereno je rekla tada, a potom i apelovala na druge ljude da otvoreno govore o svojim mentalnim problemima i obavezno potraže pomoć.

Ipak, nekoliko nedelja pred smrt, Dolores O’Riordan navodno se svojim prijateljima žalila na depresiju.

Dolores je pronađena u beživotnom stanju 15. januara 2018. godine u sobi hotela “Hilton” u Londonu, a njena smrt u tom trenutku vodila se kao “neobjašnjiva”, ali ne i sumnjiva.

 

 

- Policija u Vestminsteru vodi slučaj iznenadne smrti. Policajci su pozvani u hotel Hilton u 9:05 u ponedeljak, gde je žena u srednjim četrdesetim godinama proglašena mrtva na licu mesta. U ovoj ranoj fazi smrt se tretira kao neobjašnjiva. Nastavićemo sa istragom - pisalo je u zvaničnom saopštenju policije.

Nakon detaljne istrage, kao i izveštaja sudske medicine, britanski istražitelji su zaključili da je uzrok smrti utapanje u kadi zbog alkohola, te je njena smrt nesrećni slučaj. Prilikom istrage u sobi londonskog hotela, u kojoj je Dolored odsela, pronađene su prazne fllaše od alkoholnih napitaka - pet minijaturnih i jedna boca šampanjca - kao i kutije propisanih lekova, u kojima su se nalazile tablete.

Toksikološki testovi su pokazali samo “terapeutske” količine lekova u krvi irske muzičarke, ali su pokazali i 330 mg alkohola na 100 ml krvi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".