Pomenuta žena uhapšena je nakon što je sporni snimak bacanja vrele supe na osoblje restorana postao viralan.

Amanda Nikol Martinez (31) optužena je time za napad nanošenjem telesnih povreda u meksičkom restoranu u Teksasu, SAD.

Šokantan video za svega par dana na TikTok-u prikupio je više od sedam miliona pregleda. U njemu je prikazan zastrašujući trenutak u restoranu Sol de Halisko u Templu. Na njemu se vidi kako Amanda baca supu u lice zaposlene Janeli Broland nakon kraće rasprave u kojoj je gošća restorana verbalno napala radnicu žaleći se da je supa toliko vruća da se plastični poklopac istopio u njoj.

 

Brolandova je rekla da je polivena vrelom supom i da je "imala osećaj kao da je poprskana biberom“ pre nego što je osetila bolove od opekotina očiju i krvarenje iz nosa.

Optužena je istog dana uhapšena i prevezena u zatvor okruga Bel u sredu ujutro, saopštila je policija. Pretpostavlja se da joj je zabranjen ulazak u restoran.

Ova 31-godišnjakinja je zadržana na kauciji od 5.000 dolara, a ako bude proglašena krivom, može joj se desiti da dobije godinu dana zatvora i novčanu kaznu do 4.000 dolara.

Žrtva ovog fizičkog napada u izjavi za "KCEN Nevs" navela je da se loše oseća zbog činjenice da je "neko stavljen u zatvor", ali da je zadovoljna što će Amanda Martinez sada morati da snosi posledice svog posupka.

 

- Kada sam poslednji put razgovarala sa policijom, činilo mi se da će ovaj proces potrajati mnogo duže. Ne osećam se prijatno u činjenici da je neko zbog mene strpan u zatvor. Ali drago mi je što vidim da se suočava sa posledicama svojih postupaka“, rekla je agenciji.

U vreme kada je incident prijavljen policiji Templa, zamenik šefa policije Alen Teston poručio je - ne odobravamo ovakvu vrstu ponašanja i držimo naše građane po najvišim standardima. Ako građanin veruje da je dobio lošu uslugu, savetujemo im da ostanu civilizovani dok se problem ne reši.

Portparol Sol De Jaliska podelio je objavu na Fejsbuku u kojoj se kritikuje ponašanje korisnika.

(Miror.co.uk)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".