Pokojni glumac nikad se nije libio da govori o problemima koje je imao sa narkoticima, a pored svega ipak je želeo mladima da objasni da to nikako nije dobro, kao i da on ne sme da im bude primer.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- Jednog dana se na treningu pojave moja majka i očuh. Jedan moj drug im je rekao da sam u školi duvao lepak. Tada mi je taj drug bio najveći neprijatelj, a u stvari mi je bio najbolji prijatelj. Imao sam 13-14 godina. Vozili smo se kući, povezli smo i tog mog druga, i čim je on izašao iz kola, očuh mi je zalepio takav šamar! Imao sam veliku sreću što sam imao očuha koji je sa tolikom ljubavi pristupao meni. Čovek je bio kao da sam mu iz oka ispao, a ja sam ga doveo do ludila - ispričao je Igor tada u jednoj emisiji.

Tokom svoje karijere Pervić je važio za velikog zavodnika, a mnoge žene žudele su za njim.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Pored Jasmine Holbus, velika ljubav mu je bila i koleginica Jovana Petrović, unuka legendarnog Miodraga Petrovića Čkalje. NJih dvoje su se jednom prilikom iz grada preselili u selo tvrdeći da je tamo život mnogo mirniji i lepši, ali ipak su se na kraju razišli.

- Povukao sam se iz javnosti. Volim da radim u miru, bavim se svojim poslom u tišini, i to mi prija. Imam, ipak, i neke godine koje podrazumevaju spokojstvo. U mom privatnom životu nema ničeg novog, opet sam na Dorćolu, i živim onu običnu, jednostavnu svakodnevicu - govorio je Igor Pervić samo nekoliko meseci u svom poslednjem intervjuu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralel (@paralelfestival)

 

Jedan od naših najdarovitijih i najlepših glumaca, iza koga je ostalo više od 30 filmskih i TV uloga, preminuo je aprila 2019. godine ujutru u roditeljskom stanu, posle duge i teške bolesti.

Pervić je rođen 29. oktobra 1967, a ljubav prema umetnosti nasledio je od svojih roditelja, majke Lidije Pilipenko, čuvene primabalerine, i oca Muharema Pervića, jednog od naših najvećih pozorišnih i književnih kritičara.

Naša javnost pamtiće Igora Pervića kao glumca koji je svoj uzbudljiv i ne baš srećan život uvek živeo kao da snima poslednji kadar. Uvek je važio za jednog od najlepših glumaca domaće scene, a o njegovoj harizmi se i danas priča. 

 

 

- Tih 80-tih Beograd je bio jedna misao, grad ideja, bitanga sa lepim manirima... On je bio "lepi dečko sa Dorćola", dobri duh Beograda... Možda bi Beograd danas bio lep da sam zaboravila kakav je bio kada si ti bio tu - napisala je povodom godišnjice njegove smrti žena koja je gajila posebne simpatije prema pokojnom glumcu. 

Tog, 23.aprila 2019. godine zauvek nas je napustio Igor Pervić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".