U zvaničnoj biografiji Sabine Jahović navodi se da je rođena u Novom Pazaru, gde je stekla diplomu osnovne škole i gimnazije. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dečje psihologije završila je u Beogradu, da bi zatim deset godina radila u Dnevnoj bolnici za adolescente. Deo psihoanalitičke edukacije stekla je u Italiji, a u međuvremenu je postala član brojnih svetskih foruma i asocijacija iz svoje struke. Danas radi u privatnoj praksi sa decom, adolescentima i odraslima. Veoma je uspešna i cenjena u svojoj profesiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Sestra Emine Jahović se retko kada eksponira u javnosti, na društvenim mrežama njena slika osvane tek ako je objavi Emina, koja ne krije koliko je ponosna na Sabininu uspešnu akademsku karijeru. Danas su jedna drugoj najveća podrška i oslonac.

- U bratu nikad nisam imala drugara, a ni u sestri. Prijatelji su mi bili, ali drugari ne. Otac je umro kad sam imala 11 godina i moj brat je odmah morao da preuzme ulogu oca. Imao je tri žene u kući, bila je nezgodna situacija u zemlji - izjavila je Emina za "Helo", dodajući da je i sestra prema njoj imala odnos kao da joj je majka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

- Sada, kada smo svo troje odrasli ljudi koji imaju svoju decu, sada smo počeli da se družimo. Zaključila je pevačica.

O razlozima kojima se rukovodila kada je izabrala medicinu za životni poziv, Sabina je u jednom intervjuu rekla:

- Detinjstvo sam provela u sredini koja je imala specifičan odnos prema mentalnim poremećajima. Od njih se strahovalo, ali se nije bežalo. Oni koji su patili od psihičkih problema nisu bili stigmatizovani i otuđeni od zajednice. Sa njima se živelo i njima se dozvoljavalo da vode svoje živote u skladu sa njihovim poimanjem sveta. Izabrala sam da se bavim suštinom medicine, a to je lečenje čoveka, i na neki način, nečim što je prividno na margini, a zapravo je njena suština, a to je duša.

Sestra Emine Jahović je dodala i da je teško raditi sa ljudima, naročito sa onima koji pate, ali uspe da im pomogne. 

- Susret sa drugima je uvek i novi susret sa sobom. Pacijenti su me naučili da budem strpljivija, da izdržim neizvesnost, sumnju i neznanje.

NJen profesionalni i ljudski savet glasi:

- Pokušajte da oslušnete sebe i svoje bližnje. Budite nežniji, budite strožiji. Budite ljubazni prema komšijama, prolaznicima, prodavcima. Pomozite ako vam neko zatraži pomoć.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".