Prema nezvaničnim saznanjima, doneto je nekoliko rešenja o privremenoj zabrani raspolaganja određenim stanovima i objektima u Pančevu, kućama i lokalima u Beogradu, ali i parcela u okolini Loznice.

Oduzet je i keš, više od sto hiljada evra, a ova mera najviše je "pogodila" Belivuka i Miljkovića, koji su osumnjičeni da su vođe ove grupe.

Istraga, koju vodi MUP Srbije, paralelno sa istraživanjem njihovih zločina, došla je do podataka da su pored kuća na Zvezdari, ova dvojica, navodno, na teritoriji Pančeva vlasnici desetak luksuznih stanova, koje su "na silu" uzeli od investitora.

- Bez obzira na to što su pokušali da sakriju vlasništvo nad nekim nekretninama, detaljnim pregledom dokumentacije sav kriminal je izbio na površinu - kaže naš sagovornik, blizak istrazi.

- Neki od stanova su nekoliko puta menjali vlasnike, ali se na kraju došlo do Belivuka ili Miljkovića. Oni su prijavili da su imali određene mesečne prihode, ali ta brojka je totalno nesrazmerna u odnosu na ono što poseduju.

Ovo se posebno odnosi na kuće u Čačanskoj ulici, na Zvezdari, sazidane jedna pored druge po ugledu na nekadašnju "Šilerovu" zemunskog klana. Miljkovićeva kuća je završena pre hapšenja februara ove godine, i u njoj je živeo sa suprugom i dvoje dece, dok je Belivukova bila u završnoj fazi.


Marko Miljković i Veljko Belivuk

 

On je sa svojom ženom Bojanom i, takođe dvoje dece, stanovao u obližnjoj zgradi. U međuvremenu, dok je u pritvoru, rodilo mu se i treće dete, ali se ne zna da li će oni preći da žive u novi dom, jer je doneto rešenje o privremenoj zabrani raspolaganja.

- Istražujemo i imovinu navodnih vođa "kavačkog klana" u Srbiji - navodi naš sagovornik.

- U fokusu je Beograd, ali i Zlatibor. Postoje indicije da je izgradnja nekih zgrada na Zvezdari finansirana od novca zarađenog trgovinom narkoticima. Tu je važna bila i uloga Belivuka i Miljkovića, kao šefova njihove ispostave u Srbiji. Oprani su milioni i policijski inspektori bukvalno sklapaju mozaik, deo po deo, ovog mafijaškog finansijskog delovanja i putanja "prljavog novca".

KUPOVALI I VREDNE ORANICE

Prema nezvaničnim saznanjima, i teritorija Novog Sada bila je "interesantna" pripadnicima kotorskih klanova za pranje para. Najviše se "investiralo" u izgradnju stanova, kuća i lokala, ali su im bile interesantne i vredne oranice. Sve se to sada popisuje i istražuje poreklo novca. Vrlo brzo i u ovom delu treba očekivati rešenja o oduzimanju imovine.

(Novosti onlajn/E.N.)