Severnokorejski lider Kim DŽong-un izgleda mršavije nego ikad pre. Na najnovijim fotografijama vidi se se da mu odeća blago visi, i da mu se, usled gubitka kilograma, koža opustila. Poznato je da je svaka tamošnja medijska slika Kim DŽong-Una prikazuje njegov "idealan" lik i fizičke proporcije.

U poslednjem pojavljivanju "dragog vođe" na državnoj televiziji prikazan je euforičan doček Kima koji su mu priredile stotine đaka-osnovaca.

37-godišnji Kim je nosio belu jaknu u kojoj se jasno videlo koliko je smršao. Nekada mu je odeća bila bukvalno prilepljena uz telo.

Nagađanja o Kimovom zdravlju primorala su vladu da zabrani komentarisanje o njegovoj težini nakon što su se fotografije, koje su se pojavile ranije ove godine, pokazale dramatičnu promenu.

Građanima je saopšteno preko državnih medija da je „vladar zdrav i da samo manje jede, jer je svestan nestašice hrane koja vlada“.

Međutim, pojavile su se informacije da je Kim možda postavio hirurški prsten oko želuca kako bi smršao, dok neki smatraju da je uzrok smanjenju kilograma – korona virus.