Kristina Radenković, voditeljka RTS, godinama je u žiži interesovanja javnosti. Ona ima četiri godine mlađu sestru Marinu, koju nikada ne viđamo.

 

 

Kristinina sestra ne bavi se javnim poslom, te je isticanje u javnosti nimalo ne zanima.

Retki su trenuci kada voditeljka objavljuje fotografije sa svojom porodicom, međutim, kada je jednom prilikom objavila kadar koji deli sa Marinom, mnogi su bili oduševljeni time koliko ove sestre liče.

 

 

Kristina je, podsetimo, pohađala srednju školu i postala član francuske dramske sekcije, gde je počela da pohađa glumačku radionicu kod Milana Pletela Plendžea, a to iskustvo je značajno uticalo na njenu odluku da se bavi glumom. Turizam je prvobitno upisala na Prirodno-matematičkom fakultetu u rodnom gradu na insistiranje majke. Nakon završene prve godine, promenila je mišljenje i prešla na Akademiju umetnosti u istom gradu.

Foto: Instagram printskrin/krisradenkovic

 

 

Diplomirala je u klasi Bore Draškovića sa prosečnom ocenom 9,22. Od 2006. do 2009. godine bila je stalni član Narodnog pozorišta u Somboru. Voditeljka je kviza "Slagalica" od 2012. godine, a od marta 2020. godine vodi kviz "Uhvati me ako znaš".

BONUS VIDEO: