Legendarni Nikola Simić iza sebe je ostavio brojne uloge po kojima ga pamtimo i dan danas, a iako je bio jedan od omiljenijih glumaca, o njegovom privatnom životu se ne zna mnogo.

Ipak, njegov ljubavni život bio je tema o kojoj se pričalo.

Malo ko zna da se Simić čak četiri puta ženio i razvodio, a poslednje godine svog života navodno je proveo sa glumicom koja je čak 48 godina mlađa od njega.

- A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke - rekao je jednom prilikom glumac.

Foto: Predrag Mitić

 

 

Mediji su godinama pisali da je Nikola imao ćerku Anu i unuke Isidoru i Saru. Međutim, Nikolin bratanac jednom prilikom je potvrdio da ove tvrdnje nisu istinite.

- Nikola nije imao ćerku ni unuke. Ana je ćerka njegove poslednje žene Snežane. On je bio dobar prema njoj, ali joj nije otac. Nikoli je u mladosti puklo slepo crevo, došlo je do sepse, to se tada zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece. Oni sve pokušavaju zbog nasledstva - rekao je Nenad.

Foto: Predrag Mitić

 

 

Početkom 2014. godine Simić je oboleo od raka prostate, pa je u februaru iste godine operisan, da bi početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.

Glumac je preminuo 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije, u 80. godini života.

(Blic)

BONUS VIDEO: