Relja Popović i Stefan Cvijović Cvija jedva su izvukli živu glavu pre 13 godina, kada su bili meta napada razjarene rulje, koja ih je napala posle jednog nastupa.

Za ovaj incident se verovatno nikad ne bi ni saznalo da sam Cvija nije pričao o tome u jednom podkastu. S njima je tom prilikom bio i Vlada Matović, koji je s Reljom bio član tadašnje popularne grupe Elitni odredi.

- Pre 13 godina, 2010, Relju i mene su prebili u Srbiji, baš su nas "otvorili". To se desilo posle nastupa, tad smo išli sami i izlazili smo iz kluba. Po policijskom izveštaju, bilo ih je oko 60. Baš su nas bili izlomili. Vlada Matović je zbrisao, uspeo je nekako da se progura. Mislim da su pikirali Relju i mene. To je najgora stvar koja nam se desila. Mi smo tad završili u bolnici. Meni su slomili nos, a Relju su baš dobro izudarali. Udarali su nas i flašama, i ovim, i onim... Srećom, niko nas nije ugrozio, da nam ode neka vena ili arterija. Sve je to za nauk - otkrio je Cvija u podkastu Hajptjuns.

Inače, ovo nije prvi incident u kojem je Relja izvukao deblji kraj. Dve godine pre ovog događaja, kada je imao svega 19 godina, ispred srednje škole u koju je išao upucan je u stomak, nakon čega je hitno prevezen u Urgentni centar s teškim telesnim povredama. Miloš Ivanović, poznatiji kao Miško Pacov, koji je iz revolvera pucao u Popovića, odmah je uhapšen zbog pokušaja ubistva, a zatim i osuđen na šest i po godina zatvora.

Kako bi mu spasli život, Relji su lekari odstranili jedan bubreg i slezinu. Dugo je krio ožiljak koji ima preko stomaka, ali vremenom je stekao samopouzdanje i on mu više ne predstavlja problem.

- Tog 22. maja 2008. godine bio sam u kafiću s drugom i dve drugarice. Za stolom pored nas sedeo je neki čovek, koji je imao četrdesetak godina. Bio je vidno pijan. Sve vreme je dobacivao mojim drugaricama, tražio je od njih da mu igraju na stolu, na šta sam ja reagovao - ispričao je svojevremeno Relja za medije.

- Tokom verbalne rasprave u kojoj sam branio svoje drugarice, konobarica nam je rekla da izađemo iz lokala jer mora da zatvori. Krenuli smo napolje i on je u tom trenutku izvadio pištolj i naslonio mi ga na glavu. Ne znam ni sam kako sam uspeo da spustim oružje, samo se sećam stravičnog bola u predelu stomaka. Pao sam na zemlju i izgubio svest. Probudio sam se u Urgentnom centru. Deset dana sam bio u šok-sobi pod 24-časovnim nadzorom medicinskog osoblja. Morali su da me operišu jer je metak povredio vitalne organe - istakao je muzičar.