Retko ko je bio upućen u to da je pevač imao još dva mlađa brata pored Novice, Aleksandra i Ivana. 

Ivana su mediji pre nekoliko godina pronašli u Pančevu. Sličnost koju ima sa pevačem je neverovatna. Toma je Ivana zaposlio da radi kao službenik jugoslovenske carine. Pored posla, dobio je i stan. a zbog neverovatne sličnosti sa čuvenim Tomom, mnogi su se naježili. On je bio bio je nekadašnji službenika jugoslovenske carine, a zahvaljujući upravo njegovom legendarnom bratu dobio je posao, kao i stan.

- Oni su jedno vreme živeli zajedno u Beogradu, a Toma je Ivanu pomogao i da se zaposli. Često nam je pričao: "Ja sam dobio posao na železnici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše, pa sam dobio i stan. Jednom prilikom predsednik našeg sindikata mi kaže: 'Ivane, dovedi Tomu da nam peva tokom naše svečanosti i bićeš dobro nagrađen.' Kažem to Tomi i, naravno, dođe on i peva. Sutra kažu meni u preduzeću: "Ivane, izvoli ključeve stana.- rekao je Ivan jednom prilikom. 

Foto: Jutjub printskrin/dejan sarafimov

 

Međutim, Ivan je poslednjih nekoliko godina živeo vrlo teško, imao je čak jednu vrlo tešku operaciju. Komšije su isticale da je na njegovim 

Ono što je bila neverica za mnoge, Ivan Zdravković preminuo je u 90. godini života pre dve godine, i to na isti dan kad i njegov brat Toma - 30. septembra.

 

BONUS VIDEO: