Na sreću, prema rečima meteorologa Ristića, ovo olujno nevreme neće imati tu snagu, ali se ipak savetuje ljudima da se pripaze.

- Na krajnjem severozapadu Vojvodine kiša počinje već u toku prepodneva, kišna zona će se sa hladnim frontom premeštati polako na jugoistok. U zoni fronta su pljuskovi, kiše, grmljavina, a povećeva se i šansa za gradom za oko 50 odsto - navodi meteorolog Ristić i dodaje:

- Sutra će oblaci prekriti celu Srbiju tako da će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom, na jugu i istoku pljuskovi kiše praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na jugoistoku zemlje. Vetar slab i umeren severozapadni. Postepeni prestanak kiše u ponedeljak.

Toplije vreme, prema rečima našeg sagovornika, očekuje se od polovine sledeće nedelje, tačnije od srede.

- Posle naoblačenja i zahlađenja sa kišom u nedelju i ponedeljak, 24. i 25. septembra od utorka, 26. septembra pa do kraja septembra, uticaj visinskog ciklona iznad nas polako slabi biće ponovo toplije, uglavnom bez kiše uz smenu sunca i oblaka, minimalna temperatura od 12 do 17 stepeni, a maksimalna od 24 do 28 stepeni. Duvaće umeren u Podunavlju i Pomoravlju pojačan istočni i jugoistočni vetar košava - zaključio je Ristić.

RHMZ izdao tri upozorenja

U većem delu Srbije danas će tokom dana biti pretežno sunčano i dalje veoma toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno biti i jak.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je jutros tri upozorenja na nepogode i obilne padavine.

Takođe, upozorenje je izdato i za područje Beograda.

(Kurir)

BONUS VIDEO: