Pacijentkinju G.K. je laktaška hitna pomoć 11. septembra u 21.30 sati dovezla u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa vidnim ranama po telu (dekubitusima), neuhranjenu, anemičnu, nepokretnu, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svesti.

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić precizirao je da su lekari Urgentnog centra hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primeni adekvatne terapije. Pristupilo se multidisciplinarnom lečenju i odmah su uključeni lekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentkinje se već narednog dana stabilizovalo.

Načelnica Urgentnog centra Slavica Zeljković potvrdila je da je stanje pacijentkinje danas stabilno, svesna je i komunikativna, a i dalje se primenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

- Pacijentkinja ostaje na daljem praćenju i lečenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske - navela je Zeljković.

Policija, podsetimo, istražuje slučaj zapuštanja žene iz okoline Laktaša koju je hitna pomoć zatekla u užasnom stanju nakon što je navodno godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice.

- Lekari su govorili da nikada ništa slično u životu nisu videli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču, nego na kosu - rekao je izvor blizak istrazi.

Jedan od braće policiji je izjavio da žena od 2006. godine nije izlazila iz kuće i da se za to vreme porodica nikome nije obraćala za pomoć.

BONUS VIDEO:

(Kurir/ATV)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".