- Ko je 12. jula 2003. ubijen snajperskim hitcem? - glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili "predsednik Haitija", "nepalski kralj" i "srpski premijer". Hrvoje je tačno odgovorio - srpski premijer, misleći na Zorana Đinđića. No, Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine, što znači da je pitanje bilo loše postavljeno.

Ipak, srećom, Hrvoja to nije omelo pa je došao do završne potere gde je uz kolegu Nikšu pokušao da obrani 7.000 evra od lovca Mladena Vukorepe.

Mladen ih je ipak dostigao pa su iz emisije otišli praznih ruku.

Foto: HRT printskrin

 

 

Grešku su odmah uočili i na forumima. "Đinđić je ubijen u martu, a ne u julu", "Tačno, srećom čovek nije oštećen", pisali su.

Đinđić ubijen pre 20 godina

Ove godine navršeno je 20 godina od atentata u Beogradu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije nakon pada režima Slobodana Miloševića 2000., koji se zalagao za demokratske reforme i ulazak Srbije u Europsku uniju, atentat je zaustavio te procese.

Foto: Z. Jovanović Mačak

 

Đinđić je 12. marta 2003. upucan iz snajpera u dvorištu zgrade vlade, usred bela dana. Kasnije je u bolnici podlegao povredama. Ranjen je i njegov telohranitelj. Iste su godine čak četiri pokušaja atentata na njega propala, a poslednji samo nekoliko nedelja ranije.

Zamenik komandanta Crvenih beretki Zvezdan Jovanović, koji je pucao na njega, 2009. je osuđen za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: