U Srbiji ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. U toku dana se očekuju i sunčani intervali, a jak razvoj dnevne oblačnosti usloviće lokalne poslepodnevne i večernje pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima.

Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom uz količinu padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme, lokalno i više.

Najniža temperatura iznosiće od 13 do 19, a najviša od 27 do 31 stepen.

Slab i umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni, a kratkotrajno jak vetar duvaće na jugu Banata, u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u oblasti grmljavinskih oblaka.

Žuti meteo alarm - Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Narandžasti meteo alarm - Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

VREME U BEOGRADU

I u Beogradu ujutru i pre podne umereno do potpuno oblačno s kratkotrajnom kišom. U toku dana očekuju se i sunčani intervali, a kasnije posle podne i uveče, uz lokalno jak razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguć je i pljusak sa grmljavinom.

Slab do umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura oko 19 stepeni, a najviša oko 31 stepen.

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, petak i subota će biti najtopliji dani u ovoj sedmici sa maksimalnim temperaturama u petak od 29 do 34 stepena, a u subotu lokalno i do 36 stepeni.

Biće pretežno sunčano uz povremenu prolaznu umerenu oblačnost.

Jako naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje se za vikend očekuje na zapadu Balkana i Jadranu svojom periferijom najpre će u subotu krajem dana ponegde usloviti padavine na zapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima uz rizik od nepogoda sa gradom i obilnim pljuskovima.

Od ponedeljka stabilizacija vremena uz dnevne temperature od 26 do 30 stepeni.

BONUS VIDEO

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".