Majka Lejdi Gage, Sintija Germanota, odlučila je da progovori i upozna javnost kroz šta je sve prošla njena ćerka, i kakvo detinjstvo je imala. Kako ističe, Lejdi Gaga je bila ugnjetavana od strane svojih vršnjaka zbog svoje različitosti.

Foto: Profimedia

 

- Moja najstarija ćerka Stefani počela je u mladosti da se bori s problemima mentalnog zdravlja, uključujući depresiju i anksioznost. Ti problemi su bili rezultat neljubaznosti i maltretiranja njenih vršnjaka s kojima se suočavala zbog svoje jedinstvenosti. Koliko god da je ovaj period bio bolan za nju, uvek je bila otvorena i iskrena oko svojih iskustava. Kada je na početku karijere počela hrabro da deli svoje priče na pozornici, povezala se s mladim obožavateljima koji su doživljavali iste stvari kao i ona. Ovi razgovori su nas podstakli da osnujemo fondaciju- ispričala je majka.

- Svaki dan u fondaciji radimo na podršci mentalnom zdravlju mladih ljudi kako bismo stvorili ljubazniji i hrabriji svet. Kroz naše istraživanje i razgovor s mladima, spoznali smo da postoji neraskidiva veza između ljubaznosti i mentalnog zdravlja, te prepoznajemo potencijal i neposredan uticaj koji dela ljubaznosti mogu da imaju u većim razmerama. Ranije ove godine sproveli smo istraživanje na više od 2.000 mladih ljudi, u dobi od 13 do 24 godine, koje je otkrilo neosporne načine na koje ljubaznost doprinosi mnogim aspektima mentalnog zdravlja, od pomaganja mladim ljudima da se osećaju sigurno, samopouzdano i manje usamljeno do sprečavanja suicida - zaključuje Sintija.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".