Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jović jedan je od najtalentovanijih naših igrača, a malo je falilo da nikada ne vidimo njegovu magiju sa narandžastom loptom, jer je dvadesetogodišnjak bio viđen kao jedna od uzdanica srpskog vaterpola.

Foto: FIBA Basketball

 

Nikola je do 14. godine trenirao vaterpolo u Partizanu i bio je reprezentativac, što je u podkastu "Pod kapicom" ispričao čuveni trener Stefan Ćirić.

- Bio je momak, ja mu sad ne znam ime, znam prezime - Jović, rođen 2003. godine. Bio je uvek trenirao sa starijima, recimo 2001. i 2002. godište, pa je jedan dan došao i rekao: "Treneru, ja više ne bih". "Kako nećeš dete, pa imaš pravi put, treniraš sa starijima, igraš za reprezentaciju?" Kaže da se njemu možda malo više sviđa košarka… – otkrio je Ćirić.

 


To da u košarci krči put na sjajan način trener je otkrio kada je jednoga dana čitao u novinama o Nikoli dok je igrao za juniore Mege.

- I pre neki dan čitam u novinama na juniorskom ligaškom turniru da je pokupio sve nagrade. Najbolji strelac, MVP… Veruj mi da nisam znao da je to ovaj momak iz Mege, promenio je sport iako je bio jako talentovan za vaterpolo. Ja sam saznao tek pre par dana, mislio sam da je prestao da se bavi sportom. Video sam sliku, godište se poklapa, lik je i dalje isti i neko mi od kolega rekao ko ga je trenirao u školi plivanja da je to on. Nije neko onako, nego je imao pravi put, trenirao sa dve godine starijima u Partizanu, znači da nešto treneri vide i da postoji projekcija za njega – iznenadio se tada.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".