Tri muškarca su uhapšena zbog sumnje da su počinila teroristički napad danas, kada je taksi vozilo eksplodiralo ispred ženske bolnice u Liverpulu. U incidentu je poginuo jedan muškarac, a još jedan je zadobio povrede i prebačen je u bolnicu.

Muškarci starosti 29, 26 i 21 godinu, nalaze se u pritvoru zbog incidenta koji se dogodio danas oko 11 časova, prenosi BBC.

Foto: Tanjug/AP

 

Putnik, koji se u trenutku eksplozije nalazio u kolima, proglašen je mrtvim na licu mesta, dok je vozač prebačen u bolnicu i njegovo stanje je stabilno.

Uzrok eksplozije još uvek nije poznat, a istraga se nastavlja dok, kako se navodi iz specijalne policije za borbu protiv terorizma, pokušavaju da sagledaju sve opcije.

Sekretar unutrašnjih poslova, Priti Patel, napisala je na Tviteru da joj "redovno javljaju nove informacije".

 

 

- Policijske snage naporno rade na rešavanju ovog slučaja, samo im treba dati malo prostora i vremena - rekla je ona.

Posete bolnici ispred koje je došlo do eksplozije zabranjene su do daljnjeg, a svi pacijenti se usmeravaju u druge bolnice.

- U narednih 24 do 48 časova, smanjićemo protok pacijenata i oni koji imaju zakazano biće kontaktirani i obavešteni o eventualnim izmenama termina - rekla je Ketrin Tompson, izvršni direktor bolnice.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".