- U Ameriku sam otišla preko imigracionog programa za talente - izjavila je tada Danijela.

Marija Štanfeld opovrgla je navode svoje ćerke, u službenom iskazu koji je dala inspektorki, tokom predistražnih radnji izjavivši da je njena ćerka u Ameriku otišla sa turističkom vizom.

 

 

Branislav Lečić je pre nekoliko dana javno rekao da pouzdano zna da je Danijela Štajnfeld otišla u Ameriku sa turističkom vizom.

- Ovaj podatak je proveren. Znam pouzdano. Osim što ne postoji "imigracioni program za talente" i što imam saznanja da je otišla sa turističkom vizom, a ostala kao imigrant ili azilant, takođe je njena majka potvrdila u predistražnim radnjama u policiji da je Danijela otišla sa turističkom vizom, kod tetke u Ameriku, a da ne zna kada je tražila boravak - rekao je Branislav Lečić. .

Iz iskaza je zaključeno da je policija pitala Danijelinu majku o vrsti vize sa kojom je Danijela otišla u Ameriku.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Mediji su pisale početkom juna, kako je, prema saznanjima koja su dobijena od nekoliko sagovornika, Danijela Štajnfeld tražila azil u Americi, na osnovu silovanja, te kako je se za ovaj korak pripremala još u Srbiji.Takođe je tada otkriveno da postoji pisani trag kako je prijavila silovanje 8. maja 2012. koje se navodno dogodilo veče pre toga, i da u istoj prijavi opis silovatelja ni po čemu ne odgovara opisu Branislava Lečića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".