Od “Lajanja na zvezde” i “Zone Zamfiorove” do danas, Nebojša Cile Ilić ostvario je na desetine zapaženih uloga. Rođen je u Beogradu 1973. godine, glumu je diplomirao u klasi profesora Milenka Maričića, a osim u brojnim televizijskim serijama, publika može da ga vidi i na sceni Atelja 212, čiji je stalni član.

- Ako bih morao da opišem neki konkretan događaj, to bi verovatno bio onaj kada se moj otac vratio kući, posle godinu dana odsustvovanja, jer je bio na nekim građevinskim poslovima u DŽibutiju, u Africi. Još jedan događaj koji pamtim je kad me otac vozi na trening, u KK Radnički sa Crvenog krsta, i samo ćutimo u kolima, a ja imam osećaj sreće što smo zajedno, i što me podržava u nekim mojim željama. Ali, zapravo, najdraže sećanje je osećaj spokojstva, što odrastam u porodici koja je puna ljubavi.

Foto: ATA images

 

 

Način vaspitanja koji je usvojio u roditeljskom domu, preneo je i na svoju porodicu.

- Možda se od mojih roditelja razlikujem u tome što ja više razgovaram sa decom, i više učestvujem u njihovim dilemama, ali to je zapravo pre stvar mog karaktera, nego neke namere, a koliko je to dobro drugo je pitanje. Najvažnija je ljubav prema deci i neko osećanje sigurnosti, a tu smo moj otac i ja isti - kaže Nebojša, koji je brižan otac dve ćerke i sina, Ane, Marije i Jovana.

Foto: ATA images

 

 

- Deca ne slušaju mnogo šta govorimo, nego gledaju kako se ponašamo i šta radimo. Moramo da budemo dobar primer, što je najteže. Nisam siguran koliko mi roditelji u tome uspevamo, ali trudimo se, jer je to jedini način da bar nešto deci prenesemo. Sve fraze, istine i pametne rečenice imaju, čini mi se, vrlo malo dejstva na decu. Zato pokušavam da stižem na vreme, da izvršavam preuzete obaveze, da budem pristojan, normalan, da širim dobru energiju... Sve to, naravno, nisam u meri u kojoj bih želeo, ali trudim se da budem. Naravno, potrebni su i razgovori i ogromno poverenje, ali primer ostavlja najjači utisak - istakao je omiljeni glumac, iznoseći svoj stav o roditeljstvu.

(Hello)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".