Švedski fudbaler balkanskog porekla važi za od omiljenih javnih ličnosti, sa neverovatnim smislom za humor i odličnom formom u kojoj se nalazi tokom cele igračke karijere. Možda je Zlatan (41) juče okačio kopačke o klin, ali još dugo će biti fit zbog svog načina ishrane.

Ishrana slavnog fudbalera sastoji od belog mesa, svežeg voća i povrća, ali dopušta sebi i sušenu govedinu, brezaolu.

Međutim, izbegava svu zamrznutu hranu, čak i sladoled, dok testeninu jede u retkim prilikama, prenosi Dnevnik hr.

Foto: Profimedia

 

Ibrahimović jede samo nerafinisani šećer, a naročito obraća pažnju na količinu obroka. Izuzeci ipak postoje, pišu italijanski mediji, a prenosi hrvatski portal.

U pitanju su "nagrade" tokom leta ili nakon utakmica. Jedna takva nagrada je pica ili jelo po izboru jednom nedeljno. Ali i u tim situacijama jako pazi na količinu hrane koju unosi, a pržene namirnice i deserti su strogo zabranjeni.

 

 

Fudaler vodi računa i o kvalitetu hrane koju jede.

LJutio se zbog voća i povrća

Za njega se vezuje još jedna kulinarksa priča pa se tako "pripoveda" da je bio jako ljut kada je stigao u PSŽ zbog toga što u klupskoj kuhinji nije bilo dovoljno svežeg voća i povrća za igrače. A svojevremeno je izjavio da mu je teško da dodatno smrša jer ima samo osam odsto masnoće u telesnoj masi.

 

 

Ibrahimovića je nastavka karijere mogla da košta povreda kolena, a njegov sluaj u svetskom fudbalu nije baš tako redak, gledano iz ugla godina jer se granica za igranje u fudbalu ozbiljno pomera, što je ne tako davno bilo nezamislivo. Primer je i Kristijano Ronaldo koji u 37. aktivno igra kao nekada.

 

 

Podsetimo, Ibrahimović je sinoć završio igračku karijeru, poručivši navijačima Milana da je vreme da se oprosti od fudbala.

Uoči utakmice poslednjeg kola Serije A protiv Verone bilo je najavljeno da će 41-godišnji Ibrahimović napustiti ekipu Milana po isteku ugovora u junu. Italijanski mediji su pisali da je Monca zainteresovana da mu ponudi novu ulogu u Seriji A, ali je umesto toga potvrdio da će zauvek okačiti kopačke o klin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

Posle pobede od 3:1 održana je specijalna ceremonija njemu u čast, igrači su mu napravi počasni špalir dok je izlazio na teren. Ibrahimović se borio da zadrži suze, pre nego što je uzeo mikrofon i poručio: "Došlo je vreme da se oprostim od fudbala, ali ne i od vas".

On je kasnije na konferenciji za novinare otkrio da niko nije znao da će saopštiti veliku vest.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

- Čak ni moja porodica nije znala, jer sam želeo da svi to čuju u isto vreme. Osećao sam se kao zombi, nisam se šalio, nisam pričao. Pre samo tri meseca osećao sam paniku od ideje o penziji, ali danas je prihvatam i osećam se spremno - rekao je Ibrahimović.

BONUS VIDEO: 

Žurka na Čairu nakon opstanka u Superligi Srbije

(Stil/Dnevnik.hr./Blic Žena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".