Kako je meč završen rezultatom 1:1, šampiona je iznedrila penal lutrija. Tu se bolje snašao španski tim koji je pogodio četiri udarca sa "bele tačke", naspram jednog Italijana.

Roma je povela u 35. minutu nakon pogotka Paula Dibale, a hladan tuš usledio je tačno 20 minuta kasnije, kada je štoper "vučice" Đanluka Manćini postigao autogol. 

Do kraja utakmice viđeno je pregršt prilika i u nekim trenucima veoma atraktivan fudbal, ali mreže su mirovale. Penale su bolje šutirali igrači španskog tima koji su savladali golmana Rome četiri puta, iz isto toliko pokušaja. Sa druge strane, Romini fudbaleri su podbacili i postigli su samo jedan pogodak iz tri pokušaja. 

Interesantan je bio Murinjov odabir igrača koji će šutirati udarce sa "bele tačke", jer su penale pucala dva štopera i igrač sredine terena. Može se reći da je tragičar ove utakmice Đanluka Manćini, koji je nakon autogola promašio i udarac sa 11 metara. 

Nakon ponovljenog penala Montijel, usledilo je veliko slavlje fudbalera Sevilje, dok se ekipa iz Rima morala zadovoljiti srebrnim odličjem. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, Murinjo nije želeo da se pomiri sa činjenicom da je izgubio svoje prvo evropsko finale te je svoju medalju bacio dečaku u publici, a potom samo mirno odšetao u svlačionicu. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

Koliko je poraz teško pao Gospodinu Posebnom govore i optužbe na račun glavnog sudije meča, Engleza Entoni Tejlora. Murinjo je rekao da je imao osećaj da mu sudi Španac i da je Tejlor direktno uticao na konačan ishod meča sa Seviljom, prenosi Skaj Italija.

- Umorni smo, bio je to intenzivan meč, muška borba, sa sudijom koji je delovao kao da je Španac. Stalno je bilo, žuti, žuti, sve vreme. Nepravda je u tome da je Lamela morao da dobije drugi žuti karton, ali nije, a posle je iskoristio penal u seriji - rekao je trener Rome

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi Murinjo kako vređa Tejlora na parkingu stadiona u Budimpešti.

 

 

Ovom pobedom, Sevilja je sedmi put za 17 godina osvojila Ligu Evrope, a ostaje pitanje na čijoj ćemo klupi gledati Žozea Murinja sledeće sezone.

BONUS VIDEO:

ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".