Mnogi je pamte po roli Ristane Golubović iz serije "Srećni ljudi", a slavni glumac ima samo reči hvale za nju jer mu se našla kada mu je bilo najpotrebnije.

- Radu sam prvi put sreo na potpisivanju svog prvog ugovora u karijeri, za predstavu "Lizistrata" u produkciji Centra "Sava". Imao sam dvadeset jednu godinu, još sam studirao i bio jako srećan što sam dobio ulogu. Međutim, kad sam video ugovor, počeo sam da se dvoumim da li da to uopšte prihvatim jer je honorar bio sramno smešan. Pedeset maraka za pripreme, premijeru i predstavu. Nisam mogao da verujem. Rada je sedela u toj kancelariji i čula kada sam sekretarici, koja je beležila moje podatke, rekao da sam iz Kruševca - priča glumac.

Naš glumac se prisetio kako mu je u tom momentu prišla Radmila, koja je takođe bila rodom iz istog rada i pitala ga odakle je.

Foto: ATA images

 

- "Odakle reče da si ti, mali?" "Iz Kruševca." "Iz koje ulice?" Ja kažem iz koje. Potom me je upitala: "Pa šta se misliš, što ne potpisuješ?" Rekoh: "Pa ovaj novac... ovo je katastrofalno. Stvarno je malo para." A ona mi je na to odgovorila: "Aha. A koja ti je to uloga po redu?" Rekoh: "Prva." Pogledala me je i rekla: "Potpisuj to odmah!"

Glumac kaže da mu je Radmila tada rekla da je sačeka jer se odmah vraća.

- Potpisao sam ugovor i ona se posle nekoliko minuta vratila. "Ajde sa mnom." "Gde ćemo?" "Ne pitaj ništa, ideš sa mnom." Pozvala je taksi i otišli smo u njen stan. "Peri ruke i sedaj za sto." I iznosi vrelu gibanicu, sarme i još gomilu hrane. "Jedi!" "Rado, pa nisam gladan." "Jedi. Vidi kakav si mršav, jedi!" - ispričao je Vojin.

Foto: Printskrin/Jutjub/moler2008

 

Glumac kaže da je morao da jede do iznemoglosti dok nije ispraznio ceo tanjir.

- Kada sam jeo, odvela me je do telefona i rekla da se javim majci. Rekao sam joj da nema potrebe jer smo se juče čuli, ali ona je insistirala. "Javi se majci kad ti kažem. Sad se javi majci!", govorila je. I ja, šta ću, okrenem majku: "Evo da ti se javim, ovde sam kod Rade Savićević. Rekla mi je da te pozovem. Dobro sam, potpisao sam ugovor, nahranila me je, sve je u redu rekao sam joj - ispričao je Vojin.

On kaže da mu je slavna glumica na kraju dala i novac jer su tada bila teška vremena kada se jedva sastavljao kraj s krajem.

- "Je l imaš šta da jedeš i je l imaš para?", pitala me je. Rekoh imam, svega imam. Kaže mi u tom trenutku: "Nemoj da lažeš, je l' gladuješ?!" "Ne gladujem, ne brinite." I tek kada sam pristao da uzmem taj novac, poslala me je kući. Predivna, bila je predivna žena - zaključio je Ćetković.

BONUS VIDEO: