Takmičar "Nikad nije kasno", Petar Spasojević (61) rasplakao je sve prisutne u emisiji kada je zapevao pesmu "Svirajte noćas samo za nju", koju je posvetio preminuloj supruzi.

On je u svom profilu otkrio da je učešće u emisiji posvetio supruzi Zorici, koja je između njegova dva nastupa preminula posle duge borbe sa opakom bolešću. Petar je nakon njene smrti nastavio takmičenje, a sada je sve u studiju doveo do suza.

- Večeras pevamo pesmu koja nema cenu, pošto je moja supruga preminula. Prošli put kada smo bili ovde, ona je bila dobro, sad je situacija takva i za ćerke, i za moje prijatelje i za sve koji me znaju - rekao je Petar pre svog nastupa.

Članovi žirija, voditelj, publika i specijalni gosti plakali su nakon njegovog emotivnog nastupa, a kada se pesma završila svi su ustali i pozdravili Petra velikim aplauzom.

 

 

Kada su se emocije malo smirile, žiri je pohvalio Petra i njegov nastup, a posebno priznanje su mu odali zbog hrabrosti i dostojanstva koje je pokazao.

- Jedva sam se kontrolisala, u par navrata sam se raspala. Ja Vam od srca zahvaljujem na ovakvoj izvedbi, još uvek ne mogu da se sastavim – rekla je kroz suze pevačica Tijana Dapčević.

Kompozitor Saša Mare Milošević rekao je Petru da uvek može da računa na njega.

- Teško je bilo pričati svaki put kada je Petar pevao, sada je posebno teško. Nisam uopšte znao ovo što sam sada čuo, primi moje saučešće i u ime svih nas prisutnih ovde. Čestitam ti na dostojanstvu, umetnosti i tvojoj veličini, zaista neverovatno. Žao mi je što nismo imali priliku da te slušamo trideset godina unazad, ali sam ja optimista i gledam u život, gledam u sutra i zbog onih koji su sa nama bili do juče. Ti znaš da imaš zbog koga da nastaviš i znam da će sreća biti obostrana i onostrana ako to bude tako. Ako na bilo koji način mogu da ti pomognem, uvek možeš da računaš na mene – dodao je Mare.

Foto: TV Prva printskrin

 

 

- Petre, hvala ti na ovome, tvoja supruga je ponosna na tebe. Ovo nije floskula i želim odavno to da kažem, a večeras mi se ispunila želja. Da najvećim aplauzom pozdravimo tvorca ove emisije koja je prepuna emocija, ne postoji program ni emisija na ovim prostorima kao ova emisija, a on je regionalni pobednik, naš Žika – kratko je sa suzama u očima dodao Enes Begović.

Žika Jakšić uputio je Petru reči zahvalnosti i ohrabrenja nakon ovog nasupa.

- Petre hvala ti na hrabrosti, dostojanstvu i ljubavi. Ja ću se osvrnuti na utisak, kada isključimo sve i tu priču, da smo ovu pesmu slušali, a da nismo bili spremni na to. Zaista izuzetan nastup, a mnogo će to zaključiti gledajući koliko je emocija izašlo iz tebe u ova tri minuta - dodao je Žika kroz suze.

Pevačicu Tamaru Milutinović takođe su savladale emocije zbog Petrovog nastupa.

BONUS VIDEO: