Nevreme je tokom dana zahvatilo veći deo Srbije, a na snazi je i dalje vanredna situacija koja je u petak proglašena zbog posledica velikih padavina na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od petka na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenoj vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka padavina u petak - osam osoba u Gradu Užice i Opština Kosjerić, jedno lice u Gradu Čačak i jedno lice u Opštini Ivanjica.

Tokom današnjeg dana i u petak, na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku,  Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji Opštine Ivanjica. 

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. 
Zbog odrona na putu LJubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a  nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima, dodaju iz MUP-a.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".