U Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, nakon dočeka kivota, u večernjim časovima usledilo je praznično bdenije.

Prenos kivota sa moštima Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog iz Valjeva u Beograd ispratili su danas pripadnici Vojske Srbije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije valjevske. Iz mesta njihovog stalnog prebivanja – manastira Lelić kod Valjeva, kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja prenet je najpre do Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, a dalje litijom od Pokrovske crkve do Hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog biće sutra pronet ulicama prestonice na čelu Spasovdanske litije sve do hrama Svetog Save, gde će NJegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Porfirije služiti moleban i besedom se obratiti okupljenom narodu.

Foto: D. Milovanović

 

Vojska Srbije odazvala se pozivu NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija da ove godine učestvuje u pratnji moštiju Svetog vladike Nikolaja, povodom obeležavanju 10 godina od vraćanja verske službe u Vojsku Srbije i da kao i prethodnih godina učestvuje u Spasovdanskoj litiji, povodom slave Grada Beograda.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".