Nesreća se dogodila na jezeru u blizini farme u mestu Brazilija de Minas.Tri drugara su pecala na jezeru kada se iznenada pojavio roj pčela.

Muškarci su se uplašili i skočili u jezero da se spasu. Dvojica su bezbedno stigla na obalu, ali je treći počeo da tone.

Nažalost, prijatelji nisu mogli da mu pomognu.

Dvojica preživelih prijavili su incident nadležnima, koji su ubrzo pronašli telo četiri metra od obale.

Pre nego što su ga izvukli, pitali su meštane da li u jezeru ima riba grabljivica, a ispostavilo se da ima mnogo pirana.

Kada je telo izvučeno iz jezera, videlo se da su nesrećnom muškarcu pirane pojele desnu stranu lica i da su otkidale meso sa drugih delova tela.

Istraga bi trebalo da utvrdi od čega je tačno muškarac preminuo - od ujeda pirana ili davljenja.

Pirana je mala riba mesožderka sa velikim ustima i mnogo zuba. Donja vilica joj je blago gurnuta napred, zubi povijeni unazad. Po pravilu, ove ribe se kreću u velikim jatima.

Uglavnom se nalaze na južnoj hemisferi, ali je 2009. godine pronađen leš pirane u reci Devon na jugozapadu Engleske. Fatalni napadi pirana na ljude su retki, ali se dešavaju.

Šestogodišnju devojčicu su 2015. godine navodno ubile pirane u Brazilu. Dve godine ranije, pirane su masovno napale Argentince koji su se kupali u reci Parana, odgrizavši im prste sa ruku i nogu.

Povređeno je više od 70 ljudi, među kojima i sedmoro dece.

(BBC news)