Radiće to po preporuci vrhovnog javnog tužioca, a u cilju sprečavanja bilo kakvog oblika nasilja u društvu, rekao je Đorđević u intervjuu za "Politiku".

- U svakom slučaju vršnjačkog nasilja proveravaće se sve činjenice kako bi se utvrdilo da li su roditelji ili zakonski zastupnici zanemarivali maloletnog učinioca krivičnog dela sa elementima nasilja - ističe Đorđević.

On dodaje da će shodno tome protiv roditelja ili staralaca biti pokretani krivični postupci.

On napominje da smo svedoci porasta broja slučajeva vršnjačkog nasilja koje je kulminiralo tragedijama u OŠ "Vladislav Ribnikar" i u selima Dubona i Malo Orašje, a kako navodi tužilaštvo je spremno da pomogne predavanjima u cilju smanjenja nasilja, u saradnji sa školama i fakultetima, na kojima bi se ukazivalo na posledice i sankcije za vršnjačko nasilje.

Đorđević kaže i da je tužilaštvo spremno da pruži pomoć i podršku svakoj žrtvi nasilja  tako što će joj javnotužilački pomoćnik u okviru posebne službe, pružiti sve relevantne informacije o njenim pravima u krivičnom postupku.

- Po svim predmetima sa elementima nasilja Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupa hitno, bez obzira na to da li je reč o pritvorskim ili predmetima u legalnom postupku - ističe tužilac.

On je pozdravio usvojene mere vlade koje se tiču predaje oružja i municije i naveo da apeluje i na druge institucije sistema da eventualno donesu neke nove mere u okviru svoje nadležnosti kako bismo svi zajedno doprineli smanjenju nasilja uopšte.

BONUS VIDEO: