Korisnica TikTok-a DŽanesa Ričard iz SAD postala je viralna na društvenim mrežama nakon što je otkrila ugostiteljske za tajne koje je saznala radeći u hotelu. Nakon njenih ispovesti mnogi će dobro razmisliti pre nego što sledeći put rezervišu sobu. U nizu video klipova prvo je savetovala svojim pratiocima da ne leže na pokrivaču na krevetu jer se ne pere tako često kao posteljina.

- Dakle, radila sam u hotelu pre nekoliko godina i željela bih da podelim neke tajne koje možda ne znate. Većina hotela ne pere prekrivače između gostiju. Strašna stvar je što se to radi samo jednom godišnje. Nemojte da legnete na njega, skinite ga - upozorila je i otkrila još neke od glavnih tajni.

Nikada ne govore brojeve soba: Počela je rekavši da zakonski ne smeju naglas da izgovore broj vaše sobe - nešto što se navodno odnosi na firme u SAD. DŽanesa kaže: “Tako da ćemo to obično napisati na kovertu, proslediti vam je i reći vam “ovo je broj vaše sobe”.

Kako dobiti bolju sobu: Ona tvrdi da ako se zaposlenom "sviđate", može vas premestiti u bolju sobu ili apartman bez dodatnih troškova. "Različiti hotelski brendovi imaju različita pravila kada je u pitanju bolja soba za goste. Hotel u kojem sam ja radila nije baš mario za to, sve dok smo imali raspoloživost. Imala sam neke goste koji su tražili bolje sobe besplatno. Ako su bili ljubazni, dala bih im, ako nisu, lagala bih i rekla da nemamo slobodnih soba."

Kako dobiti doručak za poneti: „Ako je doručak uključen u vaš boravak, ali odlazite pre početka doručka, uvek možete pitati osoblje mogu li da vam pripreme mali obrok paket, koje možete poneti sa sobom.

Nemojte koristiti čaše: DŽanesa tvrdi da gotovo svaka standardna soba koju rezervišete dolazi sa bocom vode i čašama za piće. "Ne bih preporučila da pijete iz tih čaša jer se uglavnom ne menjaju između gostiju sve dok izgledaju 'čisto'."

Rezervišite direktno u hotelu: Uvek rezervišite direktno u hotelu, kaže DŽanesa. "Ako rezervišete preko treće strane, vaša soba i vrsta sobe zapravo nisu zagarantovani."

Nikad ne hodajte bosi: “Tepisi su neverovatno odvratni. Usisavaju se između gostiju, ali retko se peru i dubinski čiste."

BONUS VIDEO: