O ovom radosnom događaju, 1993. godine pisale su "TV Novosti", a u nastavku pročitajte odlomak iz teksta:

Godinama je Suzana Mančić kao loto-devojka donosila sreću drugima. Srećna je bila i ona, život joj je bio kao u bajci, počev od srećnog detinjstva do udaje i romantičnog, crkvenog venčanja. Sve to pratila je uspešna karijera, popularnost, slava... Nedostajalo je samo jedno - dete! Ostvarenje te želje bilo je nešto što je u jednom trenutku izgledalo nedostižno. A onda se Suzana zainatila, pozdravila se sa svim poslovnim saradnicima, rekla doviđenja televizijskim snimanjima, koncertima, putovanjima i povukla u kuću na Bežanijskoj kosi. Valjalo je celu trudnoću odležati, mirovati. I - Suzana je uz podršku supruga Nebojše Kunića izdržala. Dok je Neša radio, Suzana je leškarila, "gojila se" i zamišljala kako će da izgleda njen sin!

A onda, 11. decembra u 9:45 u Gradskoj bolnicic na Zvezdari svetlost dana ugledala je devojčica, teška tri i po kilograma, dugačka 52 santimetra. Doktor koji je obavio porođaj carskim rezom zove se Zlatko Pešlagić, a inače je Suzanin i Nešin venčani kum. Kumče je dobilo ime Teodora i treba li uopšte reći da je to najlepša devojčica? Umesto da doktora pitamo "kako je to biti majka", obraćamo se onoj koja ima zaista takvo iskustvo - dakle Suzani.

Foto: reprint TV Novosti

 

- Bio je to divan osećaj kada sam kroz "laku" anesteziju začula dečji plač. Znala sam tada da je sve u redu i utonula sam u dubok san. A kada su mi doneli bebu, stavili su je pored prozora, gde sam i ja ležala. Jedan sunčani zrak nas je obasjao i beba je otvorila oči - bila je to najzelenija boja očiju koju sam videla!

Da li je taj pogled učinio da se zaborave muke i odricanja da bi bebica došla na svet?

- Naravno! Sve se promenilo kada sam definitivno shvatila da neću moći da rodim, ukoliko budem radila do sedmog meseca trudnoće i ponašala se kao da se ništa ne dešava. Tek kada sam se pomirila da trudnoća i porođaj nisu za mene nešto tako lepo, stvar je krenula.

Foto: reprint TV Novosti

 

Rođenje deteta nije bio događaj samo za Nešu i Suzanu, nego i za njihove porodice, prijatelje, ali i nepoznate ljude. U bolnicu su stiglli brojni telegrami, čestitke i buketi cveća. Obradovali su se Suzanini obožavaoci, naročito deca, kada su čuli da je njihova Štrumfeta postala mama! Neša, koji je u toj predstavi igrao Gargamela (tada se i rodila njihova ljubav) iz prethodnih brakova ima dva sina, a Suzana namerava da nežnoj Teodori podari još jednog brata. Tata Neša se za sada ne izjašnjava. NJegova uloga je ovih dana veoma važna: po ceo dan zauzet je poslovnim obavezama u sopstvenoj kompaniji "Sami Holding", pa tek uveče stigne kući, da bi obavio jedan delikatan zahvat - njegovo zaduženje je da kupa Teodoru. Naravno, za njega je to pravo zadovoljstvo, pa ponosno priča kako ćerkica voli vodu i uopšte ne plače.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj tekst izašao je 13. januara 1993. godine u "TV Novostima" *

BONUS VIDEO: