Oko pola tone kokaina zaplenjeno je u Dominikanskoj Republici, a kako saznajemo, droga je trebalo da se transportuje u Holandiju! Reč je o glavnoj luci odakle ozloglašeni kartel preuzima narkotike, a posle brojnih hapšenja, ova ekipa beleži gubitak za gubitkom!

Dominikanska policija zaplenila je u jednom skladištu, u okolini Santa Dominga, prestonice te države, 500 kilograma kokaina vrednosti oko 50 miliona evra. Kako navode lokalni mediji, droga je trebalo da se transportuje u Evropu u holandsku luku Roterdam, a zatim je trebalo da se dalje širi po evropskom tržištu.

FOTO:Printskrin/Dominikanskapolicija

 

 

- Policija je upala u jedno skladište u primorskoj luci u okolini Santa Dominga i zatekla deset kontejnera iz Kolumbije. U jednom od njih se nalazilo krzno, ali i 541 paket sa oko 500 kilograma kokaina. U toj zemlji je pokrenuta ozbiljna istraga kako bi se utvrdilo koji evropski klan stoji iza pošiljke. Očekuju se brojna hapšenja  - navodi se u tekstu.

Najverovatnije je reč upravo o balkanskom kartelu, na čijem čelu je i jedan od vođa kavačkog klana Radoje Zvicer. Luka u Roterdamu godinama važi za jednu od glavnih ulaznih tačaka droge iz Južne Amerike u Evropu, a sumnja se da je upravo ova zaplena još jedan od udara na balkanski kartel.

FOTO:Printskrin/Dominikanskapolicija

 

 

 

Srpska policija je u istorijskoj akciji „Izi“ u više gradova u Srbiji uhapsila 13 članova čuvenog kartela, a neki od njih su u tesnoj vezi sa Radojem Zvicerom, a pominjani su i u toku suđenja Veljku Belivuku.
Članovi balkanskog kartela sumnjiče se za krijumčarenje pošiljki s više tona kokaina koje su stigle u Evropu iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora ali i preko zapadne Afrike. Kartel je navodno prošvercovao sedam tona droge i za samo jednu pošiljku prošle godine ugovorio isplatu od 4,5 miliona evra.

- Reč je o oko pet tona kokaina zaplenjenog na Arubi, 1,2 tone kokaina zaplenjene u Haseltu u Belgiji, kao i o 743 kilograma kokaina zaplenjenog u Roterdamu. Dokazi o njihovoj umešanosti u pomenute zaplene prikupljeni su tokom analize podataka sa aplikacije Skaj - navodi naš izvor.

Kako saznajemo, reč je o ozbiljnom udaru na balkanski kartel, a očekuju se i nova hapšenja.

- U Srbiji je palo njih 13, a očekuju se i nova hapšenja. Među uhapšenima je i veliki broj vođa tog klana, a zadat im je ozbiljan udarac zaplenama droge u Srbiji i Dominikanskoj republici. Češljanjem komunikacije preko aplikacije Skaj došlo se do novih imena, ali i ruta kojima bi velike količine kokaina trebalo da stignu upravo u Roterdam. Ta holandska luka je glavna tačka preko koje droga stiže za „kavčane“, „škaljarce“ ali i čuveni balkanski kartel koji je u tesnoj vezi sa „kavčanima“ - navodi izvor blizak istrazi.

FOTO:Printskrin/Dominikanskapolicija

 

 

Podsetimo, samo krajem novembra prošle godine u belgijskom gradu Arlonu, ali i u Amsterdamu i Luksemburgu, uhapšeno je osam osoba, pripadnika kavačkog klana, a tom prilikom zaplenjeno je 115 tona kokaina.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".