- Sada sam siguran u svoju popularnost u Zagrebu. Osećam se super i jedva čekam da izađem na pozornicu - rekao je Lukas za Jutarnji.hr.

Zanimljivo je da je pevač nastupao upravo dok se odigravalo finale ovogodišnje Evrovizije, te su ga hrvatski  novinari pitali da prokomentariše predstavnike Srbije i Hrvatske.

- Ne zna se koja je gora pesma, naša ili vaša. Vaša je malo manja tragedija od naše. Ta manifestacija je postala baš bez veze, šta je ovo - ja ne znam. Sećam se Abbe, Molitve, vaše Marija Magdalene. Ovo je užas - rekao je Lukas.

Foto: PŠetar Milošević, Tik Tok printskrin/leoo.11k

 

On se, u razgovoru sa hrvatskim novinarima prisetio i kako je u Hrvatskoj nekoliko puta nastupao na svadbama, za šta je dobijao enormne honorare.

- Posebno je famozno bilo momačko veče Darija Šimića. Najveći hit koji sam tad pevao je bio ‘Mali mrav‘. Nikad to neću zaboraviti. Silvio Marić je jedno pedeset puta naručio tu pesmu. U to vreme još nije bilo Gugla pa sam zvao prijatelje u Beogradu da mi izdiktiraju tekst  ispričao je pevač.

Foto: Petar Milošević

 

Devedesetih se puno družio s Dinom Dvornikom.

- Izlasci, ludila... Sjajno je to vreme bilo, bili smo mladi - prisetio se Lukas.

On je dodao da mu se, što se tiče  muzičkih žanrova u Srbiji i Hrvatskoj tiče sviđa to što "ono što mi nemamo dobro, vi imate, a ono što vi nemate dobro, mi imamo odlično".

BONUS VIDEO: