Voda u Istočnom Sarajevu ugrožava domaćinstva i saobraćajnice, a ugroženi su objekti i most na reci Željeznici u naselju Vojkovići u opštini Istočna Ilidža.

Opština Pale je proglasila vanrednu situaciju, a prema tome ide i opština Trnovo.

U naselju Kula u opštini Istočna Ilidža poplavljene su saobraćajnice i domaćinstva. Nadležni su uputili apel građanima koji žive u ulicama Kasindolski bataljon i Ravnogorska da ne izlaze iz svojih kuća bez preke potrebe. Takođe, apelovano je na građana da se stave u službu pomoći nadležnim organima u slučaju potrebe. Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice deca ne šalju u vrtiće i škole.

 

Ekipe Vatrogasne jedinice Grada Istočnog Sarajeva pomažu u ispumpavanju vode koja je ušla u stambene i poslovne objekte, a najugroženija su naselja Donji Kotorac, Kasindo i Mladičko polje.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je vandrednu situaciju na području ove opštine nakon što su se u pojedinim naseljima reke izlile, pa bujice ugrožavaju imovinu građana i privrednih subjekata.

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija otežano zbog aktiviranja klizišta i izlivanja vode na kolovovoze, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju magistralni put Sarajevo—Foča, gde je saobraćaj potpuno obustavljen i preusmeren na alternativni pravac preko Igmana.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".